Kondoleanser

Blomsterdekorationer

Eskilstuna begravningsbyrå har ett nära samarbete med ortens duktiga florister, som gärna hjälper er med kransar och buketter, med eller utan personliga hälsningar på kort eller band.

Omkring en timme före begravningen placerar vår representant blommorna på ett dekorativt sätt runt kistan.

Vid jordbegravning förs kistan och blommorna till graven efter begravningsakten. Vid kremationsbegravning läggs blommorna på en uppläggningsplats om sådan finns i anslutning till kapellet eller kyrkan. I vissa fall väljer kunden att vi ombesörjer en transport av blommorna till exempelvis graven. Representanten antecknar text från kort och band. Detta skrivs sedan in i det minnesalbum som vi sänder till familjen efter begravningen.

Handbukett

Mot slutet av begravningsakten går oftast begravningsgästerna fram till kistan och tar avsked genom att lägga en handbukett vid huvudändan. Först går de närmast anhöriga och därefter brukar rad för rad följa upp. Det är en lugn procedur där det är viktigt att var och en får sin tid för sitt farväl vid kistan.

Handbuketten kan bestå av en blomma, till exempel en enkel ros, eller en liten bukett med ett fåtal blommor. Idag är det vanligt att både kvinnor och män har handbuketter.

Avslutas begravningsakten med att kistan gravsätts brukar man ta sitt avsked och lägga ner sin handbukett i graven.

Minnesgåvor

I dödsannonser hänvisar de anhöriga ibland till välgörande ändamål så som exempelvis en fond. Det innebär att du kan hedra den döde genom att skicka pengar till det ändamålet. Som bevis på gåvan sänder fonden en minnesadress till de anhöriga, där det står vem eller vilka som har skänkt pengar.

Här på Eskilstuna begravningsbyrå hjälper vi gärna till att förmedla minnesgåvor. Tala med vår begravningsrådgivare.